Bermax

Installatie CV: Waar op letten?

De installatie van de centrale verwarming of een cv ketel vervangen is een ervaring die iedere bouwer of verbouwer van nabij meemaakt. De centrale verwarming is een combinatie van verschillende onderdelen, waarbij de CV ketel, de leidingen en de radiatoren de voornaamste zijn.

CV KETEL
De centrale verwarmingsketel of CV ketel is het meest gekende en tevens het belangrijkste onderdeel van de centrale verwarming. De CV ketel is namelijk verantwoordelijk voor de opstart van het ganse verwarmingsproces. In de CV ketel wordt water verwarmd door de verbranding van gas. Dit verwarmde water stroomt vervolgens via de leidingen naar de radiatoren, die deze hitte afgeven aan de ruimte waarin ze zich bevinden. Bij nazicht van uw installatie volstaat het meestal om uw ketel te vervangen en terug een goed werkende centrale verwarming te hebben!

SOORTEN CENTRALE VERWARMINGSKETELS
De keuze voor een centrale verwarmingsketel heeft dus invloed op de verwarmingswijze van de woning, maar ook op uw energiefactuur. HR ketels zijn centrale verwarmingsketels waarmee u een hoog rendement kunt behalen. Een HR ketel verbrand immers minder gas om uw woning te verwarmen. In de toelichting over centrale verwarming leest u meer over de werking van een centrale verwarmingsinstallatie.

MEER INFO OVER INSTALLATIE CENTRALE VERWARMING?

Contacteer ons voor meer info of voor een offerte over installatie centrale verwarming – CV ketel.

CONTACT OF OFFERTE
 
 
 
Bermax - Dascottalei 51 bus 10 - 2100 Deurne - info@bermaxbvba.be - T: +32 (0) 475 68 33 52