Centrale Verwarming Tips

Wanneer uw centrale verwarming niet goed functioneert, scheelt er meestal iets met de hoeveelheid water en lucht in het verwarmingssysteem. Radiatoren die bijvoorbeeld maar gedeeltelijk warm worden, of borrelende geluiden maken, tonen aan dat er luchtbellen in de verwarmingskanalen en radiatoren zitten. Deze radiatoren moeten we dan ontluchten. De aanwezigheid van luchtbellen in de CV wijst op een tekort aan water in het centrale verwarmingssysteem. Deze tips kosten u niets, maar zorgen wel voor een goed CV!

VERWARMINGSSYSTEEM ONTLUCHTEN

Laat de centrale verwarming een 20-tal minuten werken en draai alle radiatoren naar de maximumstand. De aanwezige luchtbellen verzamelen zich nu aan het ontluchtingsventiel. Schakel de verwarmingsinstallatie uit en laat het afkoelen. Wacht een 10-tal minuten en draai nadien de ontluchtingsventielen van de radiatoren één voor één open om deze te ontluchten. Start beneden en werk zo verder naar boven toe. Zorg ook dat u steeds een vod bij de hand heeft.

VERWARMINGSSYSTEEM BIJVULLEN

Controleer of de waterdruk op het verwarmingssysteem nog voldoende hoog is. De meterwijzer mag niet onder de 1bar staan. De ideale werkdruk staat aangegeven op de groene zone van de meter. Draai de waterkraan open tot de werkdruk (variëert van systeem) overeenkomt met de richtwaarden vermeld in de gebruiksaanwijzing van de centrale verwarmingsketel. De centrale verwarmingsinstallatie kan u nu terug aanzetten.

CV ONDERHOUD

Laat uw centrale verwarmingsinstallatie of CV verwarming minstens om de twee jaar onderhouden en nakijken. Dit wettelijk verplicht CV onderhoud verlengt de levensduur van de verwarmingsketel en voorkomt een onnodig hoog energieverbruik. Heeft uw CV ketel zijn beste jaren gehad, overweeg dan zeker de aanschaf van een nieuw model. U bespaart niet enkel uw portemonne maar u draagt ook uw steentje bij tegen de opwarming van de aarde als u kiest voor een energiezuinige condensatieketel. (Meer tips op www.energiesparen.be)
Wilt u meer informatie? Contacteer Bermax, de partner voor centrale verwarming installatie, plaatsen en onderhoud.

Wilt u meer informatie?
Contacteer Bermax, de partner voor centrale verwarming installatie, plaatsen en onderhoud.