Condensatieketel

Met een hoogrendementsketel (of condensatieketel) zal de prijs van centrale verwarming op zich niet verminderen, uw energiefactuur echter wel! Bermax is een loodgieterij en CV specialist met scherpe prijzen voor een hoogrendementsketel, zonder meer één van de beste installateurs van Antwerpen!

Condensatieketels

Een condensatieketel voor uw CV is een knap voorbeeld van innovatie en technologie ontwikkeld om duurzaam en efficiënt om te gaan met brandstof. Maar hoe zit het met de prijs van een condensatieketel? De prijzen van een condensatieketel bij aanschaf liggen wat hoger dan bij een conventionele centrale verwarming ketel. En toch is de keuze voor een condensatieketel op het einde van de rit éénvoudig verklaarbaar.

Waarom? De kostprijs van een traditionele verwarmingsketel mag dan misschien maar tussen de 1000 en 2000 EURO bedragen, op termijn betaalt u wel wat u uitspaart aan aankoopkosten aan uw energieleverancier. Een traditionele CV-ketel heeft immers een zeer laag rendement in vergelijking met een hoogrendementsketel. Een condensatieketel gaat veel zuiniger om met energie dan een een gewone CV-ketel. De meerprijs van een hoogrendementsketel is dan al snel terugverdiend!

Condensatieketel: energie-efficiënt en zuinig

Een condensatieketel is zeer energie-efficiënt en zuinig als centrale verwamingsinstallatie:

  • Condensatieketels onttrekken de warmte aan de waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van de brandstof.
  • Condensatieketels gebruiken de warmte uit de verbrandingsgassen om deze aan te wenden als voorverwarmer van het retourwater. Traditionele verwarmingsketels beschikken niet over deze functie. De warmte verdwijnt hier door de schoorsteen.

Condensatieketel: de voordelen

  • Innovatief: Een condensatieketel recupereert de aanwezige warmte in de waterdamp (condensatie) van verbrandingsgassen.
  • Milieuvriendelijk: Een condensatieketel beperkt de uitstoot van toxisch CO (koolstofmonoxide).
  • Zuinig : Een condensatieketel gaat optimaal om met de geproduceerde warmte. Goed voor uw portemonnee.
  • Snel en éénvoudig te installeren: Als loodgieterij is Bermax is één van de erkende installateurs en installeert uw condensatieketel in een handomdraai.
  • Fiscale premies: Condensatieketels zijn fiscaal voordelig en worden door de overheid gestimuleerd met premies.

Raadpleeg https://www.aardgas.be/nl/particulier/home voor meer info over de premies en fiscale voordelen.

Wilt u een nieuwe condensatieketel laten installeren?
Reken op de jarenlange ervaring van Bermax!

Kies voor een condensatieketel

Bespaar op uw energiefactuur