Werkwijze

Om uw centrale verwarming optimaal te laten werken is regelmatig onderhoud van de gasketel en ontluchten van de leidingen aangewezen, de prijs en de kosten hiervan zijn minimaal. Na het plaatsen van uw installatie verzorgen wij het onderhoud centraal vanuit onze firma in Deurne.

De werkwijze van een centrale verwarming

Het idee achter een centrale verwarming gaat al zeer ver terug. Er zijn zelfs sporen gevonden van de huidige centrale verwarmingsinstallatie die dateren vanuit de Romeinse tijd. Natuurlijk zonder radiatoren of zuinige CV ketel.

De werkwijze van de centrale verwarmingsinstallatie is gebaseerd op de idee dat warm water warmte afgeeft aan haar omgeving. Doorheen uw woning lopen leidingen waardoor warm water wordt gepompt en circuleert. Het warm water wordt opgewekt in de centrale verwarmingsketel. Dit is ook de reden waarom het systeem centrale verwarming heet omdat het centraal wordt geproduceerd. Bij het plaatsen van de leidingen met warm water in de woning, vertrekken we vanuit de CV ketel en deze lopen door de ganse woning en staan met de CV ketel en elkaar in verbinding. De prijs en de kosten van de installatie wordt medebepaald door een optimale verbinding.

Radiatoren

De leidingen met warm water geven warmte af aan de omgeving. Maar omdat het oppervlak van die leidingen zo klein is om de ruimte op temperatuur te krijgen, is de radiator uitgevonden. Radiator staat synoniem voor ‘uitstraler’. En net daarom installeren we in elke ruimte een radiator, deze kunnen we bij een onderhoud ook ontluchten.

CV ketel

Wanneer de CV ketel of gasketel opstart, stroomt er warm water door de leidingen van de centrale verwarming naar de radiatoren. De radiator wordt warm en de temperatuur in de woning stijgt. U kunt de temperatuur van de centrale verwarming bepalen met een thermostaat. De thermostaat zorgt er ook voor dat de CV ketel afslaat wanneer de gewenste temperatuur bereikt is. Een CV ketel kan tegenwoordig veel meer dan enkel een verwarmingsinstallatie aansturen. Zo kunt er ook warm water mee maken voor de badkamer of de keuken. We spreken dan van een CV ketel die beide kan en noemen dit een combiketel.

Voor meer info over de werkwijze van een CV ketel en installatie kunt u ons steeds vrijblijvend contacteren op ons kantoor in Deurne.

Bent u op zoek naar een CV specialist?
Contacteer Bermax!