Wettelijk Onderhoud

Om de kosten van het schoonmaken en onderhoud van uw CV (hr) ketel beperkt te houden is regelmatig controleren de boodschap. Het is zelfs bij wet verplicht. Na de installatie van CV ketels zorgen regelmatige nazichten voor een langere levensduur, een verwarmingsketel heeft nu eenmaal onderhoud nodig.

Wettelijk onderhoud centrale verwarming (CV)

Een regelmatig nazicht of onderhoud van uw centrale verwarmingsketel (CV) is bij wet verplicht. Dit wettelijk CV onderhoud bespaart kosten, niet enkel in uw portemonnee, bij regelmatig schoonmaken is dit ook het lange leven van uw CV (hr) ketel! U geniet ook van een comfortabele warme woning, zonder gevaar voor uw gezondheid of veiligheid. Aanvullend levert u ook een positieve bijdrage aan uw leefomgeving en het milieu.

De Vlaamse wettelijke verplichtingen

De Vlaamse overheid voorziet een aantal wettelijke verplichtingen voor het CV onderhoud en het controleren van de verwarmingsinstallatie. Deze wettelijke verplichtingen zijn van kracht voor centrale verwarmingsketels met een vermogen vanaf 20 KW (In Vlaanderen heeft 95% van de CV-ketels een vermogen van meer dan 20 KW). Dit wettelijk centrale verwarming onderhoud en deze controle dienen als stimulans om de vervuiling en uitstoot van CO2 te reduceren, de energiefactuur te verlagen en de veiligheid te verhogen.

De voornaamste wettelijke verplichtingen zijn:

  • Een regelmatig onderhoud van uw centrale verwarmingsketel
  • Eénmalig volledig nazicht van de centrale verwarmingsinstallatie (verwarmingsaudit) ouder dan 15 jaar

Wie is bevoegd om dit onderhoud van mijn CV-installatie uit te voeren?

Voorwaarde is wel dat de uitgevoerde werkzaamheden aan de verwarmingsinstallatie door een erkende technicus gebeuren. Als erkende technicus voorziet Bermax u na het CV onderhoud en controle van een reinigings- en verbrandingsattest. Vraag vandaag nog naar onze centrale verwarming diensten en start vanaf morgen met een gezonde leefomgeving en bespaar op uw energiefactuur!

Verwarmingsaudit

De verwarmingsaudit houdt een grondig nazicht in van uw centrale verwarmingsinstallatie en is verplicht voor verwarmingsinstallaties ouder dan 15 jaar. Verder is deze verwarmingsaudit bedoeld om het rendement en de efficiëntie te verbeteren. De verwarmingsaudit van de CV-installatie dient plaats te vinden binnen een vooraf bepaalde vaste termijn van twee jaar na het verstrijken van de 15 jaar. Meer info over de wettelijke verplichtingen inzake CV-ketel onderhoud en nazicht vindt u op http://www.lne.be.

Wettelijk onderhoud van uw CV of HR ketel laten uitvoeren?
Reken op de expertise van Bermax!

Onderhoud cv/hr ketel

Uw cv of hr ketel regelmatig laten controleren door een vakman is sinds kort bij wet verplicht.