CV belangrijke informatie

Centrale verwarming bestaat uit meerdere onderdelen, zoals de thermostaat, de radiator en de CV ketel. Dit kunnen alle installateurs of loodgietersbedrijven bevestigen. Wat is de werking van deze onderdelen en hoe kunt u voordeel doen met een degelijke centrale verwarming?

TARIEVEN CENTRALE VERWARMING

De installatie van een centrale verwarming voor een rijwoning in België ligt vandaag rond €7500. Voor dit bedrag worden de CV ketel installatie, de thermostaat, de radiatoren en het leidingwerk aangelegd, geïnstalleerd en afgesteld. Enige nuance: De totale kostprijs kan sterk variëren naargelang het het type CV ketel, het aantal en welke type radiatoren, etc.
Is het enkel nodig om de CV ketel te vervangen, dan liggen de tarieven voor een HR+ ketel tussen de €1400 en €3900.

WERKING CENTRALE VERWARMING

De centrale verwarming is een verwarmingssysteem waarin de CV ketel een vitale rol speelt. De CV ketel verwarmt water. De verwarming van het water gebeurt door de verbranding van aardgas. Het warme water stroomt vanuit de CV ketel via de leidingen naar de radiatoren. Afgekoeld water stroomt terug naar de CV ketel waar het opnieuw wordt verwarmd. De juiste afstelling van deze wisselwerking zorgt voor een optimalie centrale verwarmingsinstallatie. De CV ketel is dan ook het pompende hart van uw centrale verwarming.

CENTRALE VERWARMING IS ENERGIEZUINIG

Voor de verwarming van meerdere ruimtes is de centrale verwarming een zeer efficiënt systeem. er is namelijk maar één centrale verwarmingsbron nodig: de CV ketel. De CV ketel haalt bovendien een veel hoger rendement dan een plaatselijke verwarmingsbron zoals een gashaard of gaskachel. U verbruikt dus minder gas om uw woning te verwarmen. Met de installatie van een HR Top ketel kan dit zelfs oplopen tot enkele honderden euro’s jaarlijks!

TARIEVEN CV KETELS

Bermax is niet zomaar één van de vele installateurs of loodgietersbedrijven voor uw centrale verwarming. Wilt u de tarieven van CV ketels vergelijken, neem dan contact op! Wij begeleiden u bij de keuze van de juiste centrale verwarmingsinstallatie.

Meer weten over centrale verwarming?
Contacteer Bermax!