Aardgas

Een condensatieketel zal de prijs van verbruik & onderhoud van uw CV laten dalen. De ketel reinigen en onderhoud kost evenveel, maar met deze installatie is er een veel hoger rendement wat uw CV-kosten doet afnemen. Bij het vervangen van uw ketel kan u best een condensatieketel installeren. Uw portemonnee zal er wel bij varen!

Condensatieketels

Condensatieketels produceren een veel hoger rendement van uw CV dan traditionele ketels. Zo kunt u met een condensatieketel op aardgas aanzienlijk besparen op uw ecologische voetafdruk en op de kosten van uw energieverbruik.

En daar bovenop kunt u nog genieten van een premie.

De premie voor een condensatieketel

Vlaanderen
Eénmalige premie van 800 EUR. Deze premie is enkel van kracht voor een nieuw toestel in een bestaande woning en voor beschermde afnemers.

Brussel
Premie van 550 EUR (+5 EUR per KW boven 40 KW), met een maximum van 30% op de prijs van de factuur. Deze premie is ook van toepassing voor een luchtverhitter of condenserende warmeluchtgenerator.

De toestellen

Een condensatieketel herkent u eenvoudig aan het label HR TOP. De specifieke eigenschap van een condensatieketel is de recuperatie van de warmte die vrijkomt in de waterdamp (condensatie) van de verbrandingsgassen van uw CV installatie. Bij een traditionele ketel gaat die warmte via de schoorsteen verloren. Zo haalt een condensatieketel 10% meer rendement dan een traditionele hoogrendementsketels. Raadpleeg Bermax voor een overzicht van de condensatietels die in aanmerking komen voor deze premie of raadpleeg http://www.aardgas.be.

Voordelen condensatieketel

  • Innovatief: Een condesatieketel recupereert de warmte die vrijkomt in de waterdamp (condensatie) van de verbrandingsgassen.
  • Energiebesparend: Met een condensatieketel verliest u dus geen warmte. Dit bespaart u energie (en dus geld). Leuk extraatje in deze tijden van stijgende energieprijzen.
  • Milieuvriendelijk: Drastiche reducering van schadelijk CO, zelfs tot tienmaal minder, vergeleken met een traditionele ketel.
    Snelle en simpele installatie: Bermax zal uw condensatieketel installeren in een handomdraai.

Info premie en aanvraag

Voor meer info omtrent de premie, de voorwaarden en het aanvraagformulier kunt u terecht bij de distributiebeheerder.

Ook voor u een verwarmingsketel die besparing, milieuvriendelijkheid en innovativiteit weerspiegelt? Laat uw bestaande ketel vervangen door een condensatieketel! Contacteer ons.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een condensatieketel?
Contacteer Bermax!

Condensatieketel

Keurmerk voor condensatieketels