onderhoud verwarming

Onderhoud centrale verwarming

Een onderhoud nodig voor uw centrale verwarming?

Een regelmatig onderhoud van uw verwarmingsketel is wettelijk verplicht. Hiervoor kan u rekenen op loodgieter Bermax. Met onze 30 jaar ervaring zijn we perfect geplaatst voor het onderhouden van uw CV ketel. Het merk en type doen er niet toe.

  • CV ketel op vloeibare brandstof
  • Gasketel
  • CV ketel op vaste brandstof

Wettelijk onderhoud verwarmingsketel

Sinds 8 december 2006 is een regelmatig nazicht of onderhoud van uw verwarmingsketel (CV) bij wet verplicht. Dit wettelijk CV onderhoud bespaart u kosten. Niet enkel in uw portemonnee, want regelmatig laten schoonmaken verlengt het leven van uw gasketel of CV (HR) ketel! U geniet bovendien van een comfortabele, warme woning, zonder gevaar voor uw gezondheid of veiligheid. Daarnaast levert u met een goed onderhouden CV ketel ook een positieve bijdrage aan uw leefomgeving en het milieu.

De Vlaamse wettelijke verplichtingen

De Vlaamse overheid voorziet een aantal wettelijke verplichtingen voor het CV onderhoud en het controleren van de verwarmingsinstallatie. Deze wettelijke verplichtingen zijn van kracht voor centrale verwarmingsketels met een vermogen vanaf 20 KW (In Vlaanderen heeft 95% van de CV-ketels een vermogen van meer dan 20 KW). Dit wettelijk verplicht onderhoud dient als stimulans om de vervuiling en uitstoot van CO2 te reduceren, de energiefactuur te verlagen en de veiligheid te verhogen.

Meer info over de wettelijke verplichtingen inzake CV onderhoud en nazicht vindt u op de site van de Vlaamse overheid.