installatie sanitair

Installatie centrale verwarming

Professionele installatie centrale verwarming in de regio Antwerpen

Bermax helpt u graag verder voor het plaatsen van uw nieuwe centrale verwarmingsinstallatie. Omdat we zeer nauw samenwerken met de belangrijkste producenten van CV ketels, kunnen we u in elke situatie de juiste CV ketel voorstellen. Dankzij onze jarenlange ervaring en diepgaande expertise bent u verzekerd van een feilloze installatie. Bermax is de CV installateur bij uitstek voor de regio Antwerpen.

Voor Vaillant zijn we erkend installateur. Uiteraard kan u ook op ons rekenen wanneer u een CV ketel wilt laten installeren van andere merken. De vakmensen van Bermax beschikken over diepgaande kennis voor de installatie van ACV, Ariston, Daalderop, Fimsemail, Bulex, Junkers of Vaillant CV ketels.

Soorten verwarmingsketels

De meeste CV ketels die in België geïnstalleerd worden zijn onder te verdelen in 2 grote groepen. De gewone CV ketels en de HR ketels. Waar conventionele CV ketels een rendement halen tussen de 70 en 80%, ligt dat bij HR ketels – afhankelijk van het type – vele malen hoger.

CV ketels

Vandaag de dag zijn zo goed als alle conventionele CV ketels in principe VR ketels (Verbeterd Rendement). Bij een oude CV ketel moest u al tevreden zijn met een rendement van 70 – 80%. De nieuwe generatie VR ketels daarentegen zetten bijna 90% van de geleverde energie om in warmte. De keuze voor een VR-ketel is echter meestal uit noodzaak. Waar een HR-ketel een afvoer voor condenswater nodig heeft, is dat bij een VR-ketel niet nodig.

HR ketels

HR ketels (ook Hoog Rendement ketels) garanderen een rendement van minstens 100%. Deze enorme verbetering wordt gerealiseerd door het koude retourwater op te warmen met energie die onttrokken wordt uit de rookgassen. Op deze manier condenseert een deel van de waterdamp, wat enorm veel warmte opwekt. Bij een HR ketel dient een afvoer voor condensatiewater voorzien te worden. Er zijn 3 verschillende HR ketels:

  • HR 100 – minimum rendement van 100%
  • HR 104 – minimum rendement van 104%
  • HR 107 – minimum rendement van 107%

UHR ketels

Vandaag de dag is er een nog zuinigere oplossing op de markt. Zogenaamde UHR ketels (Ultra Hoog Rendement) werken in combinatie met een warmtepomp. Deze warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, de ventilatielucht of de bodem. Deze warmte wordt doorgegeven aan de UHR ketel. Ook de verbrandingsgassen, die normaal gezien via de schoorsteen ontsnappen, worden door een UHR ketel gebruikt voor het opwekken van extra warmte.

Wanneer u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste CV ketel, kan u uiteraard beroep doen op de expertise van Bermax. We staan u bij met woord en daad en zorgen voor de juiste CV ketel aan een scherpe prijs. De installatie van uw CV ketel gebeurt door ervaren vakmensen met de nodige certificaties.