Gouden Sanitair Tips

Wat kunt u best doen bij sanitaire verstopping in de afvoer buizen? Hoe kunnen we best de sanitaire waterafvoer naar de riolering afvoerbuizen plaatsen?

De afzetting van vetten en zeepresten van afwasproducten, vaatwasproducten, doucheproducten en badkamerproducten is de voornaamste oorzaak van de verstopping van uw sanitaire afvoer buizen. Deze zeepresten koeken vast aan de binnenkant van afvoerbuizen en blokkeren de waterafvoer. Voor een gewone verstopping kunt u gebruik maken van een floeper. Voor hardnekkige verstoppingen kunt u overschakelen op chemische ontstoppingsmiddelen. Liefst wel niet teveel, deze zijn slecht voor het milieu en de afvoerbuizen. Is het probleem dan nog niet van de baan dan kunt u steeds Bermax, uw installateur sanitair en 24 op 24 loodgieter te Antwerpen inschakelen.

De sanitaire waterafvoer naar de riolering gebeurt via sanitaire afvoerbuizen. Dit zijn doorgaans kunststofafvoerbuizen:

  • Bij voorkeur zullen we afvoerbuizen plaatsen die BENOR-gekeurd zijn
  • Voorzie voldoende helling voor de afvoerbuizen
  • Vermijd zoveel mogelijk bochten van 90°. Vooral waar er veel vuil water door de afvoerbuizen stroomt
  • Isoleer uw buizen binnenshuis zoveel mogelijk
  • Plaats tussen de afvoerbuizen en de sanitaire installaties of apparaten preventief een reukafsluiter of sifon om onaangename geuren te vermijden

Voor andere dringende sanitaire reparaties of tips kunt u ons steeds contacteren.

Bent u op zoek naar een specialist voor het ontstoppen van afvoerbuizen?
Contacteer loodgieter Bermax!

Afvoerbuizen plaatsen

Onze vakmensen plaatsen afvoerbuizen met de grootste precisie.